Кметът на Харков Игор Терехов заяви, че петима души са загинали

...
Кметът на Харков Игор Терехов заяви, че петима души са загинали
Коментари Харесай

Петима загинали след руски удар по Харков

Кметът на Харков Игор Терехов съобщи, че петима души са починали вследствие на ракетна офанзива против града.По-рано локалните управляващи оповестиха за трима загинали  и други седем са ранени. Според Сергей Болвинов, началник на отдела за следствие на полицията в Харков, ударът е предизвикал вреди на пететажна постройка и индустриален завод в Холодногорския регион на града , оповестява Би Би Си.

Във Фейсбук, Болвинов показа, че избавителната интервенция продължава и броят на жертвите и ранените може да се усили . Печатница, завод за произвеждане на мебели и бои и лакове са разрушени вследствие на удара, оповестява той. Избухнал е и пожар на повърхност от към хиляда квадратни метра.

Според избавителната работа в Харков площта на пожара се е нараснала до 10 хиляди квадратни метра " заради огромния брой запалими материали ".

Сред ранените са и чиновници на предприятието, като двама от тях са в тежко положение, показа представителят на украинската полиция.

По-късно полицията в Харков посочи, че вредите са нанесени на пететажна постройка, кола и пространства на частно дружество. Предварителните данни демонстрират, че нападението е осъществено с ракета Х-59 . Въпреки че в отчета не се загатват смъртни случаи, се удостоверява, че петима души са ранени.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов сподели, че след съветска ракетна офанзива на многоетажна постройка в Харков под руините може да има до 10 души .

Той посочи, че има достоверна информация за един умрял, а съгласно спасителите още двама остават под руините.

Синегубов сподели, че петима души са ранени, а един от потърпевшите е в тежко положение.
 Тийнейджър пострада при нов обстрел на Белгород, двама починали в Грайворон Обновена
Тийнейджър пострада при нов обстрел на Белгород, двама починали в Грайворон

Училищата в някои региони излизат във ваканция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР